Smrekovo mazilo
Okama mazilo
Venosal mazilo

Navodila in nasveti za uporabo Oblak Natural mazil

Mazila Oblak Natural lahko uporabljate neomejeno, brez omejitev. Nanašajte jih na čisto kožo, če je potrebno želeni predel prej umijte. Po potrebi lahko namazana mesta tudi prekrijete z zračno obvezo (gazo), obližem ali čisto tkanino. Bodite pozorni, da mazil ne nanašate direktno na odprte rane ali sveže poškodbe.

Za lajšanje in preprečevanje kožnih težav ter odpravo neželenih pojavov se lahko uporabljajo vsa tri mazila: Smrekosan, Okama in Venosal. Venosal je namenjeno bolj za nego nog in stopal. Mazila delujejo tako, da spodbujajo obrambni mehanizem kože in pospešijo njeno delovanje.

Za regeneracijo in različne masaže se najbolj priporoča Smrekosan - smrekovo mazilo, primerni sta tudi mazili Okama ter v predelu nog Venosal. Priporočamo uporabo kot masažno podlago za boljšo prekrvavitev in hitrejšo regeneracijo kože pri negi v predelu hrbta, ramen, sklepov, mišic, vezi ter otrdelih in utrujenih okončin. Lahko se uporablja tudi za sprostitvene masaže po večjih obremenitvah ali športnih aktivnostih.

Za zaščito kože pred vremenskimi vplivi se priporoča uporaba mazila Okama ali Smrekosan - smrekovega mazila. Vsa mazila naredijo na koži zaščitni sloj, ki predstavlja pregrado med kožo in zunanjimi vplivi. Zaradi delovanja naravnih sestavin je koža po uporabi mehka, napeta in prijetna na odtip.

Za nego zelo suhe ali zrele kože je najbolj primerno mazilo Okama, lahko pa se uporablja tudi Smrekosan ali v predelu nog Venosal. Okama kožo izdatno navlaži, jo naredi bolj prožno ter deluje obnovitveno. Vsa mazila na koži naredijo tanko plast, ki deluje zaščitno in preprečuje izhlapevanje vode.

Za nego nog in stopal je najbolj primerno mazilo Venosal, lahko se uporablja tudi Smrekosan ali mazilo Okama. Izbrano mazilo s krožnimi gibi enakomerno vtirajte v kožo. Za nego kože v predelu bolj vidnih žil na nogah je najbolj primerno mazilo Venosal. Pri krčnih žilah ali popokanih kapilarah mazila NE vtiramo preveč intenzivno, prav tako prizadetih mest ne masiramo.

Za nego in pomiritev žuljastih stopal sta najbolj primerni mazili Smrekosan in Okama. Izbrano mazilo nežno nanesite na želeni predel na stopalih in ga nežno vtrite. Za boljše delovanje se lahko pred nanosom v mazilo doda 1 -2 kapljici eteričnega olja sivke ali čajevca.

Za nego zadnjične (analne) odprtine sta primerni mazili Venosal in Okama. Mazilo lahko nanesete na robček ali toaletni papir in ga tako lažje nanesete na predel zadnjične odprtine. V primeru, da je potrebno mesto nanosa prej očistiti, to storite z milom in toplo vodo.

Za nego proti nastanku strij sta najbolj primerni mazili Smrekosan in Okama. Po nanosu mazili naredita kožo bolj prožno, delujeta izrazito regenerativno in vlažilno ter tako preprečujeta nastanek strij. Za nego proti celulitu se priporoča uporaba mazila Smrekosan. Na mestu, kjer nanesemo smolo, le-ta dodatno stimulira krvni pretok kože ter tako blagodejno deluje proti celulitu.

Za nego v predelu dihal je najbolj primerno Smrekosan - smrekovo mazilo. Uporabljajte tako, da mazilo vtirate v predelu dihal. Za boljše delovanje lahko mazilu pred nanosom dodate nekaj kapljic eteričnega olja evkalipta ter kapjico eteričnega olja poprove mete ali timijana. Eterična olja blagodejno vplivajo na dihalne poti.