Smrekosan - Oblakovo smrekovo mazilo

Smrekovo mazilo se že vrsto let tradicionalno uporablja za nego kože in regeneracijo. Na mestu, kjer nanesemo mazilo s smolo, le-ta pospešuje dodatno prekrvavitev kože. To podpira sposobnost obnavljanja kože, izboljšuje obrambni mehanizem kože, spodbuja njeno delovanje in jo ohranja zdravo. Mazilo je primerno za uporabo tudi kot masažna podlaga za poživitev in nego kože v predelih hrbta, ramen, komolcev in kolen.

Smrekovo mazilo

Več o smrekovem mazilu

Tradicionalno ekološko mazilo za nego in zaščito kože ter intenzivno regeneracijo.

Za regeneracijo

Za regeneracijo pri negi kože v predelu hrbta, kolen, ramen in ostalih okončin.

Za masaže

Za masaže mišic po večjih obremenitvah ali športnih aktivnostih.

Proti kožnim težavam

Za lajšanje in preprečevanje kožnih težav in odpravo neželenih pojavov.

Za zaščito

Za zaščito kože pred vremenskimi vplivi in izsušitvi.

Za vtiranje

Za vtiranje v kožo v predelu dihal. Deluje blagodejno v hladnejših dneh.

Za nego žuljastih stopal

Za nego in pomiritev žuljastih stopal. Deluje blagodejno na stopala po pohodništvu.

Za splošno nego

Za splošno nego kože in preprečevanje nastanka strij.

Mazilo je primerno za večnamensko vsakodnevno uporabo brez omejitev. Priporočamo uporabo kot masažno podlago za boljšo prekrvavitev in hitrejšo regeneracijo kože pri negi v predelu hrbta, ramen, sklepov, mišic, vezi ter otrdelih in utrujenih okončin. Želena mesta večkrat na dan po občutku nežno ali intenzivno masirajte. Mazilo blagodejno vpliva tudi pri negi raznih težav in pojavov na koži, saj spodbuja obrambni mehanizem kože in njeno delovanje. Mazilo uporabljajte nekajkrat dnevno, a ga ne nanašajte neposredno na odprte rane. Po potrebi lahko namazana mesta tudi prekrijete s tkanino, zračno obvezo (gazo) ali obližem, vendar je potrebno poviti ohlapno, da kri lahko kroži. Poleg omenjenega lahko mazilo uporabljate tudi za vtiranje v predelu dihal. Eterična olja blagodejno vplivajo na dihalne poti. Za splošno nego je mazilo primerno predvsem za obnovitveno in poživitveno nego kože, ker jo naredi bolj prožno, deluje izrazito regenerativno, jo izdatno navlaži in preprečuje nastanek strij. Po uporabi je koža mehka, napeta in prijetna na otip.

Za nego nog lahko smrekovo mazilo uporabljate tudi v kombinaciji z mazilom Venosal.

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo. Do tega pride zaradi naravnih in ekoloških sestavin. To ne vpliva na kakovost izdelka.

Hranite dobro zaprto in pri sobni temperaturi.

SESTAVINE: OLUS (VEGETABLE - COCONUT DERIVED) OIL*/**, ELAEIS GUINEENSIS (PALM) BUTTER*/**, OLEA EUROPEA (OLIVE) FRUIT OIL*/**, CERA ALBA*/**, PICEA ABIES (SPRUCE) RESIN*, LANOLIN*, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT*/**, MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT*/**, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL*, PRUNUS AMYGDALUS (ALMOND) DULCIS OIL*, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL*/**, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER*/**, TOCOPHEROL (VITAMIN E)*, DAUCUS CAROTA SATIVA (CARROT) EXTRACT (SOURCE OF VITAMIN A)*/**, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT*/**, ABIES ALBA (FIR) NEEDLE OIL*, BISABOLOL (NATURAL)*, LIMONENE***

Mali leksikon sestavin

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva (73 %)
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Brez konzervansov, mineralnih olj, silikonov, barvil in parfumov!

Smrekova smola

Smrekova smola je organska aktivna snov, ki ščiti drevesa pred poškodbami in okužbami, ki jih povzročajo zunanji vplivi. Pripravki iz smole se že vrsto let uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini za nego najrazličnejših problemov na koži. Na mestu, kjer nanesemo smolo, le-ta dodatno stimulira krvni pretok kože ter tako pospeši njeno regeneracijo.

Več o sestavinah
Smrekova smola s Pohorja

Izdelek vsebuje

Mazilo vsebuje smrekovo smolo, bio ekstrakt vrtnega ognjiča in melise, vitamin E, korenčkovo olje ter naravni bisabolol.

 • Smrekova smola
 • Vrtni ognjič
 • Melisa

Mazilna osnova je 100 % naravnega in ekološkega izvora. Vsebuje rastlinski vazelin, pridobljen iz plodov kokosa in palme in je mešanica trigliceridov rastlinskega izvora. V mazilni osnovi so še olja bio jojobe, oljke, sončnice in mandlja ter čebelji vosek, lanolin in maslo karite.

Izdelek je standardiziran na čisto smrekovo smolo, ki je pridobljena prečiščena in uporabljena po tradicionalni metodi priprave.

Smrekovo mazilo

Izpostavljene učinkovine

Seznam izpostavljenih aktivnih učinkovin v Oblakovem smrekovem mazilu. Celotni nabor opisov aktivnih učinkovin in ostalih sestavin v izdelkih Oblak Natural je na voljo na podstrani Zbirka sestavin.

 • Smrekova smola ... aktivna učinkovina
 • Vrtni ognjič ... izvleček cvetov
 • Melisa ... izvleček listov
 • Bisabolol ... naravna aktivna učinkovina
 • Vitamin E ... aktivna učinkovina

Tu je predstavljeno le nekaj ključnih aktivnih učinkovin izdelka. Sam izdelek vsebuje veliko več sestavin, med njimi morda tudi nekatere pomembne aktivne učinkovine, ki tu niso naštete. Celoten spisek vseh sestavin izdelka si lahko ogledate zgoraj pod zavihkom "Sestavine INCI". Tu najdete sestavine, naštete po INCI nomenklaturi, po padajočem vrstnem redu glede na vsebnost v izdelku.

Ekološka kozmetika

Vsi izdelki Oblak Natural so izdelani po standardu za ekološko kozmetiko. Certificirani so "organic", s strani Inštituta ECOGEA, v skladu s standardom za naravno in ekološko kozmetiko. Le-ta je v skladu s standardi EU za naravne in ekološke kozmetične izdelke.

 • Brez mineralnih olj (parafina) in silikonov
 • Brez nevarnih sintetičnih dodatkov in parfumov
 • Brez gensko spremenjenih organizmov (GSO)
 • Brez testiranja na živalih

Več o standardu ECOGEA za ekološko kozmetiko si lahko preberete na spletni strani ECOGEA Institute.

Ekološka kozmetika

Narejeno v Sloveniji

Vsi izdelki Oblak Natural so narejeni v Sloveniji. Surovine za izdelke se kupuje od slovenskih pridelovalcev, kolikor je to možno. Slovenija, ki leži na stičišču alpskega, sredozemskega, panonskega in kraškega sveta, se lahko pohvali z izredno lepo naravo, prostranimi gozdovi, bogatimi vodnimi viri in mirnim podeželjem. To jo uvršča med biotsko najbogatejša območja v Evropi in tako spada med ekološko najbolj zelena in čista naseljena področja v Evropi.

 • Slovenija je zeleni vrt Evrope, več kot 60 % države je gozdnih površin.
 • Slovenija ima na voljo čisto pitno vodo izjemne kakovosti.
 • Slovenija je biotsko izredno bogato področje s pisanimi habitati.
 • Slovenci so narod čebelarjev, ki predeluje različne tipe medu in čebelarske izdelke.

Celoten proces izdelave izdelkov Oblak Natural poteka večinoma ročno, v okolici Ljubljane in v duhu tradicionalne družinske proizvodnje.

Narejeno v Sloveniji

Sinergija učinkovin

Izdelki Oblak Natural vsebujejo sinergijsko in celostno kombinacijo naravnih učinkovin v ekološki osnovi. Te predstavljajo različni rastlinski izvlečki in naravne učinkovine, ki so združene v pravilnem razmerju in v pravilni koncentraciji. Tako so nastali izjemi izdelki z medsebojnim vzajemnim delovanjem večih sestavin, s še boljšim delovanjem na koži in telesu.

 • V izdelkih vzajemno sinergijsko deluje več različnih učinkovin.
 • Vse učinkovine so dodane v dovolj veliki koncentraciji in v pravilnem razmerju.
 • Kombinacije temeljijo na preverjenih tradicionalnih konceptih.

Izdelki Oblak Natural imajo bogato sestavo in so narejeni iz izbranih sestavin.

Sinergija sestavin

Kje kupiti?

Izdelki Oblak Natural so na voljo v nekaterih lekarnah, trgovinah Sanolabor, drugih specializiranih trgovinah, ekoloških in zeliščnih trgovinah, ter preko različnih spletnih trgovin.

 • V lekarnah po celi Sloveniji.
 • V trgovinah Sanolabor in ostalih specializiranih trgovinah.
 • V zeliščnih in ekoloških trgovinah.
 • V spletnih trgovinah z naravnimi izdelki.

Za direktni nakup obiščite spletno trgovino Herbana.