Okama - Oblakovo domače ognjičevo-kamilično mazilo

Okama je kremno mazilo in vsebuje dobro premišljen izbor izvlečkov zelišč, ki se med seboj dopolnjujejo. Nosilni zelišči sta ognjič in kamilica, za kateri je znano, da imata blagodejni učinek na kožo in se tradicionalno uporabljata proti raznim kožnim težavam. S svojo bogato sestavo izredno dobro deluje na vse pojave na koži, preprečuje probleme s kožo, spodbuja njeno hitrejšo regeneracijo in jo intenzivno zaščiti.

Ognjičevo mazilo

Več o ognjičevo-kamiličnem mazilu

Tradicionalno ekološko mazilo za intenzivno obnovitveno nego in zaščito kože.

Proti neželenim pojavom

Za nego kože v primeru neželenih pojavov.

Proti kožnim težavam

Za lajšanje in preprečevanje kožnih težav.

Za regeneracijo

Za pospešeno regeneracijo kože.

Za zaščito

Za zaščito kože pred vremenskimi vplivi in izsušitvi.

Za pomiritev

Za pomiritev razdražene kože.

Za suho kožo

Za splošno nego zelo suhe ali zrele kože.

Mazilo v tankem sloju namažite na želena mesta. Uporabljate ga lahko večkrat na dan, brez omejitev. Po potrebi mazilo lahko uporabite tudi kot masažno podlago. Vtirate ga tako, da ga s krožnimi gibi enakomerno vtirajte v kožo. V primeru, da je potrebno mesto nanosa prej očistiti, to storite z milom in toplo vodo. Po potrebi lahko namazana mesta tudi prekrijete z zračno obvezo (gazo), obližem ali čisto tkanino.

Za nego nog lahko Okama mazilo uporabljate tudi v kombinaciji z mazilom Venosal.

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo. Do tega pride zaradi naravnih in ekoloških sestavin. To ne vpliva na kakovost izdelka.

Hranite dobro zaprto in pri sobni temperaturi.

SESTAVINE: OLUS (VEGETABLE) OIL*/**, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT*/**, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT*/**, OLEA EUROPEA (OLIVE) FRUIT OIL*/**, CERA ALBA*/**, GLYCERYL OLEATE*, POLYGLYCERYL-3-POLYRICINOLEATE*, OLEA EUROPAEA (OLIVE) OIL UNSAPONIFIABLES*, LANOLIN*, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*/**, HAMAMELIS VIRGINIANA EXTRACT*, CETRARIA ISLANDICA EXTRACT*, HYPERICUM PERFORATUM FLOWER/HERB EXTRACT*/**, ANTHEMIS NOBILIS (ROMAN CHAMOMILLE) FLOWER WATER*/**, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER WATER*/**, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER*/**, CETEARYL ALCOHOL*, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL*, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL*/**, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL*, TOCOPHEROL (VITAMIN E)*, LAVANDULA OFFICINALIS FLOWER OIL*, HELICHRYSUM ITALICUM (IMMORELLE) FLOWER OIL*, MEL (HONEY)*, ROSA RUBIGINOSA (MOSQUETA) SEED OIL*/**, DAUCUS CAROTA SATIVA (CARROT) JUICE*/**, MAGNESIUM SULFATE (EPSOM SALT)*, BISABOLOL*, ALLANTOIN, DEHYDROACETIC ACID, BENZYL ALCOHOL, XANTHAN GUM*, AZULENE, LECITHIN*, LIMONENE***, LINALOOL***, GERANIOL***, CITRONELLOL***, CINNAMAL***, EUGENOL***

Mali leksikon sestavin

* Sestavine naravnega izvora (99 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva (65 %)
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Brez parabenov, mineralnih olj, silikonov, barvil in parfumov!

Vrtni ognjič

Vrtni ognjič ima blagodejne učinke na kožo, saj deluje proti kožnim težavam. Ognjič in kamilica delujeta sinergijsko z ostalimi rastlinskimi izvlečki in aktivnimi učinkovinami v mazilu. Od teh sta najbolj pomembna islandski lišaj in hamamelis (nepozebnik). Vse rastline so znane že iz tradicionalne ljudske uporabe. Izvlečke ognjiča, ki je poleg kamilice nosilno zelišče, so uporabljali že stari Grki, Rimljani ter druga ljudstva.

Več o sestavinah
Vrtni ognjič

Izdelek vsebuje

Mazilo vsebuje dobro premišljen in bogat izbor naravnih izvlečkov bio zelišč, ki se med seboj sinergijsko dopolnjujejo. Glavne učinkovine so ekstrakti vrtnega ognjiča, kamilice, hamamelisa, šentjanževke in islandskega lišaja ter eterični olji sivke in smilja. Sestava je za boljše delovanje dodatno obogatena z naravnim alfa-bisabololom, alantoinom, azulenom, korenčkovim sokom (vir vitamina A) in naravnim vitaminom E.

 • Vrtni ognjič
 • Kamilica
 • Aloe vera

Mazilna osnova je popolnoma naravnega izvora, sestavljena iz 80 % maščob in voskov ter 20 % bio gela aloje. Lipidni del je sestavljen iz izvlečkov kokosa in palme, olj jojobe, oljke, šipkovih plodov in avokada, masla karite in čebeljega voska.

Izdelek je standardiziran na rastlinske učinkovine iz ognjiča in kamilice.

Vrtni ognjič

Izpostavljene učinkovine

Seznam izpostavljenih aktivnih učinkovin v Oblakovem ognjičevo-kamiličnem mazilu. Celotni nabor opisov aktivnih učinkovin in ostalih sestavin v izdelkih Oblak Natural je na voljo na podstrani zbirka sestavin.

 • Vrtni ognjič ... izvleček cvetov
 • Kamilica ... izvleček cvetov
 • Aloe vera ... izvleček listov
 • Nepozebnik (hamamelis) ... izvleček listov
 • Islandski lišaj ... izvleček rastline
 • Bisabolol ... naravna aktivna učinkovina
 • Sivka ... eterično olje
 • Smilj ... eterično olje

Tu je predstavljeno le nekaj ključnih aktivnih učinkovin izdelka. Sam izdelek vsebuje veliko več sestavin, med njimi morda tudi nekatere pomembne aktivne učinkovine, ki tu niso naštete. Celoten spisek vseh sestavin izdelka si lahko ogledate zgoraj pod zavihkom "Sestavine INCI". Tu najdete sestavine, naštete po INCI nomenklaturi, po padajočem vrstnem redu glede na vsebnost v izdelku.

Ekološka kozmetika

Vsi izdelki Oblak Natural so izdelani po standardu za ekološko kozmetiko. Certificirani so "organic", s strani Inštituta ECOGEA, v skladu s standardom za naravno in ekološko kozmetiko. Le-ta je v skladu s standardi EU za naravne in ekološke kozmetične izdelke.

 • Brez mineralnih olj (parafina) in silikonov
 • Brez nevarnih sintetičnih dodatkov in parfumov
 • Brez gensko spremenjenih organizmov (GSO)
 • Brez testiranja na živalih

Več o standardu ECOGEA za ekološko kozmetiko si lahko preberete na spletni strani ECOGEA Institute.

Ekološka kozmetika

Narejeno v Sloveniji

Vsi izdelki Oblak Natural so narejeni v Sloveniji. Surovine za izdelke se kupuje od slovenskih pridelovalcev, kolikor je to možno. Slovenija, ki leži na stičišču alpskega, sredozemskega, panonskega in kraškega sveta, se lahko pohvali z izredno lepo naravo, prostranimi gozdovi, bogatimi vodnimi viri in mirnim podeželjem. To jo uvršča med biotsko najbogatejša območja v Evropi in tako spada med ekološko najbolj zelena in čista naseljena področja v Evropi.

 • Slovenija je zeleni vrt Evrope, več kot 60 % države je gozdnih površin.
 • Slovenija ima na voljo čisto pitno vodo izjemne kakovosti.
 • Slovenija je biotsko izredno bogato področje s pisanimi habitati.
 • Slovenci so narod čebelarjev, ki predeluje različne tipe medu in čebelarske izdelke.

Celoten proces izdelave izdelkov Oblak Natural poteka večinoma ročno, v okolici Ljubljane in v duhu tradicionalne družinske proizvodnje.

Narejeno v Sloveniji

Sinergija učinkovin

Izdelki Oblak Natural vsebujejo sinergijsko in celostno kombinacijo naravnih učinkovin v ekološki osnovi. Te predstavljajo različni rastlinski izvlečki in naravne učinkovine, ki so združene v pravilnem razmerju in v pravilni koncentraciji. Tako so nastali izjemi izdelki z medsebojnim vzajemnim delovanjem večih sestavin, s še boljšim delovanjem na koži in telesu.

 • V izdelkih vzajemno sinergijsko deluje več različnih učinkovin.
 • Vse učinkovine so dodane v dovolj veliki koncentraciji in v pravilnem razmerju.
 • Kombinacije temeljijo na preverjenih tradicionalnih konceptih.

Izdelki Oblak Natural imajo bogato sestavo in so narejeni iz izbranih sestavin.

Sinergija sestavin

Kje kupiti?

Izdelki Oblak Natural so na voljo v nekaterih lekarnah, trgovinah Sanolabor, drugih specializiranih trgovinah, ekoloških in zeliščnih trgovinah, ter preko različnih spletnih trgovin.

 • V lekarnah po celi Sloveniji.
 • V trgovinah Sanolabor in ostalih specializiranih trgovinah.
 • V zeliščnih in ekoloških trgovinah.
 • V spletnih trgovinah z naravnimi izdelki.

Za direktni nakup obiščite spletno trgovino Herbana.