Oblakovo naravno smrekovo mazilo

100 % naravno smrekovo mazilo – Oblakovo najbolj prodajano mazilo!

Pripravki iz smrekove smole se že stoletja uporabljajo v tradicionalnem ljudskem zdravilstvu za nego najrazličnejših problemov na koži ter odpravo bolečin v mišicah, vezeh ter sklepih. Znanstveno je bilo dokazano, da smrekova smola deluje protimikrobno, pospeši prekrvavitev in pripomore hitrejši regeneraciji.

Smrekovo mazilo je priporočljivo uporabljati za

Odpravo vseh vrst kožnih težav
Nego bolečih sklepov, mišic in vezi
Kozmetično uporabo (bolj prožna in napeta koža)

smrekosan_loncek_zaprt_reflection

Smrekosan vsebuje

se_smrekova_smolaNosilna naravna sestavina je Smrekova smola

Smrekova smola je organska, zelo gosta, tekoča skoraj trdna zmes, ki vsebuje eterična olja (terpentin) in smolne kisline. Nastaja v posebnih žlezah v drevesu in se nato izloča v smolne kanale. Njen glavni namen je varovati in celiti rane drevesa pred poškodbami, ki jih povzročajo zunanji vplivi ali živali (insekti, glodavci, veter, toča, itd) ter preprečiti izsuševanje drevesa. Zdravilni učinki smrekove smole so znani širom sveta že stoletja, saj se njeni pripravki uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini (zdravilstvu) za zdravljenje najrazličnejših bolezenskih znamenj, predvsem za celjenje ran, gnojnih razjed, vnetij in drugih poškodb na koži.

Največ zapisov o uporabi smrekovega mazila v Evropi najdemo v skandinavskih deželah. Na Finskem je še dandanes zelo popularno domače mazilo za celjenje ran in razjed, narejeno iz smrekove smole in nesoljenega masla. Mazilo pripravljeno iz smrekove smole je bilo zelo dobro poznano tudi v naših krajih. Večinoma so ga naši stari starši pripravljali kar sami in ga uporabljali za zdravljenje ran, vnetij (sklepov) in podobnih bolezenskih znamenj. Uporabljali so ga tudi za zdravljenje živine, predvsem pri zdravljenju vnetja vim pri kravah. Preberi več …