Okama

Oblakovo domače ognjičevo – kamilično mazilo

OKAMA vsebuje dobro premišljen in bogat izbor naravnih izvlečkov bio zelišč, ki se med seboj dopolnjujejo. Glavne učinkovine so ekstrakti, vrtnega ognjiča, kamilice, hamamelisa, šentjanževke in islandskega lišaja ter eterični olji sivke in smilja. Sestava je za boljše delovanje dodatno obogatena z naravnim bisabololom in azulenom iz kamilice, oljčnim skvalanom, alantoinom iz gabeza, korenčkovim sokom (vir vitamina A) in naravnim vitaminom E. Naravna mazilna osnova je sestavljena iz bio izvlečkov kokosa in palme, olj jojobe, oljke, avokada in šipkovih plodov ter masla karite, gela aloje in čebeljega voska.

OKAMA je bila znano in učinkovito zeliščno mazilo že leta 1936. Takrat jo je po svoji recepturi pripravljal znan lekarnar iz Gorenjske, Mag. Jože Oblak (1893-1963). Delal jo je v svoji lekarni in ponesel njen sloves po vsej Sloveniji. Danes jo po posodobljeni recepturi sestavin izdeluje njegov vnuk mag. Tine Oblak. .

OKAMO uporabljamo za lajšanje vseh vrstah kožnih problemov, ter kot balzam za suho razpokano kožo. Le to intenzivno regenerira in pomirja neprijetnosti. Primerno je tudi za zaščito pred mrazom in vetrom. Dobrodejno deluje na vezno tkivo in naredi kožo bolj sijočo ter napeto. Mazilo se pogosto uporablja tudi za nego krčnih žil in pri negi zadnjične odprtine hemoroidih (adstringeno delovanje).

okama-loncek_zaprt_zrcaljen

Okama vsebuje

Nosilni zdravilni zelišči

Vrtni ognjičOgnjič

Ognjič dokazano blagodejno deluje na kožo. Poznan je kot odlično zelišče proti vnetjem in dokazano pospešuje celjenje ran ter močno zavira rast mikroorganizmov. Deluje tako, da skrči tkivno površino in jo razkuži, poleg tega, pri celjenju ran pospešuje nastanek zrnastega tkiva. Priporočajo ga pri vseh poškodbah, ki se težko celijo. Izvlečke ognjiča so uporabljali že stari grki, rimljani ter arabska in indijska plemena.

se_kamilicaKamilica

Kamilica je že tisoče let znana predvsem v Evropi po svojih mnogih zdravilnih učinkovinah. Zelo znani so napitki iz kamilice (čaji), ki so do danes razširjeni že po celem svetu. Kamilica blagodejno deluje pri kožnih vnetjih, celjenju ran, opeklinah in drugih pojavih na koži. Poleg omenjenega tudi preprečuje razmnoževanje mikroorganizmov ter preprečuje znojenje in pojav alergij.